Problem med Maxwell

Frågor och svar gällande plugins för Cinema 4D
zambicos
Inlägg: 176
Blev medlem: 2005-mar-17 19:59
Ort: Linköping
Kontakt:

Problem med Maxwell

Inläggav zambicos » 2005-dec-28 15:00

Får inte det att funka riktigt, är väl att ja inte förstår hur allt hänger ihop. Några exempel: Materialen blir gula på objekten, lägger du till en lampa syns den inte i renderingen utan blir svart. Nån som har Maxwell som bara kan hjälpa mig med grunderna lite kortfattat, vore super!

Användarvisningsbild
Maximus3D
Inlägg: 2170
Blev medlem: 2005-apr-14 22:07
Ort: Norrlänning (i Göteborg)
Kontakt:

Inläggav Maximus3D » 2005-dec-28 22:54

Kan du ge en något mer detaljerad beskrivning av din scen, dina inställningar, dina material och allt. Svårt ge en exakt lösning utan att veta orsaken. Helst av allt bifoga en scen som jag kan kolla på :)

/ Max

zambicos
Inlägg: 176
Blev medlem: 2005-mar-17 19:59
Ort: Linköping
Kontakt:

Inläggav zambicos » 2005-dec-29 11:03


zambicos
Inlägg: 176
Blev medlem: 2005-mar-17 19:59
Ort: Linköping
Kontakt:

Inläggav zambicos » 2006-jan-03 2:19

Är det nån som kollat på scenen och kommit på nått?

zambicos
Inlägg: 176
Blev medlem: 2005-mar-17 19:59
Ort: Linköping
Kontakt:

Inläggav zambicos » 2006-jan-03 15:39

Skulle behöva den på en liten film som jag ska göra så vore bra om den funkade

Användarvisningsbild
Maximus3D
Inlägg: 2170
Blev medlem: 2005-apr-14 22:07
Ort: Norrlänning (i Göteborg)
Kontakt:

Inläggav Maximus3D » 2006-jan-03 22:38

Sorry, jag har varit busy de senaste dagarna. Men ska ta och kolla på din fil imorrn och se mer.

Mvh

/ Max

zambicos
Inlägg: 176
Blev medlem: 2005-mar-17 19:59
Ort: Linköping
Kontakt:

Inläggav zambicos » 2006-jan-04 2:33

Kanon, om du märker massor som är felinställt eller inte iställt över huvudtaget, så får du gärna fixa till och skicka tillbaka. Blir kolsvart hur ja än gör, skumt

Användarvisningsbild
Maximus3D
Inlägg: 2170
Blev medlem: 2005-apr-14 22:07
Ort: Norrlänning (i Göteborg)
Kontakt:

Inläggav Maximus3D » 2006-jan-05 0:32

Hej igen :)

Ok jag har kollat på din scen och du hade en massa fel där, för det första kan du inte använda infinite floor, och vanliga C4D lampor funkar inte heller utan du gör lowpoly objekt så som planes som funkar som emitters där du taggar dem med ett Maxwell emitter material och justerar inställningarna så att de anpassas till din scen och önskemål.

Därefter så hade du inte heller taggat kuberna med Maxwell material, gör du inte det så renderas de inte. Enbart C4D material funkar inte, och dessutom kan du inte använda procedurals, utan bara textures, ska du ha bumpmaps så i beta 1.2.2a ska du konvertera dem till rgb först för att få korrekt bumpmapping. Det är en känd bugg som ska fixas.

Jag renderade denna i 25 min 640x480, sampling level 11,24 nådde den på den relativt korta tiden men då är materialen simpla. Belysningen nu var enbart physical sky för att visa att den funkar.

Mer info hittar du i Maxwell manualen även fast den är gjord för 3dsmax så funkar den bra om du vill lära dig grunderna för hur du använder Maxwell och dess material. Har du fler frågor så kan jag nog svara på dem..

Bild

C4D Maxwell scenfilen
http://www10.rapidupload.com/d.php?file=dl&filepath=8407

/ Max

zambicos
Inlägg: 176
Blev medlem: 2005-mar-17 19:59
Ort: Linköping
Kontakt:

Inläggav zambicos » 2006-jan-05 3:23

Förstod det mesta men inte hur ja lägger till lampor?

Användarvisningsbild
Maximus3D
Inlägg: 2170
Blev medlem: 2005-apr-14 22:07
Ort: Norrlänning (i Göteborg)
Kontakt:

Inläggav Maximus3D » 2006-jan-05 8:45

Ok bra. Lampor funkar som så att du gör lowpoly objekt, simpla planes funkar bäst till det och sedan så lägger du på en Maxwell Emitter tag på de objekten i din scen som ska funka som lampor och sätter intensitet/ljusstyrka och färg som lampan ska ha i Maxwell Emitter taggen där. Testa i din simpla scen här med kuberna så ser du hur det funkar.

/ Max

zambicos
Inlägg: 176
Blev medlem: 2005-mar-17 19:59
Ort: Linköping
Kontakt:

Inläggav zambicos » 2006-jan-06 18:11

Hmm, får det inte att funka riktigt, men ska ja rendera en hel video så kanske inte maxwell är det bästa, tar ju sin tid med alla bilder. Nån som har finalRender 2, verkar lite vassare i o.m att den renderar snabbare än original renderaren enligt vad det står på sidan.

Användarvisningsbild
Maximus3D
Inlägg: 2170
Blev medlem: 2005-apr-14 22:07
Ort: Norrlänning (i Göteborg)
Kontakt:

Inläggav Maximus3D » 2006-jan-06 18:57

Jaså! du ska rendera en animering LOL då bör du nog hålla dig till någon annan standard renderare om du sysslar med sånt.

Dock så kan jag nog säga att FR2 är inte nödvändigtvis snabbare än AR2 i C4D, det finns tillfällen och situationer när AR2 är snabbare och ger bättre kvalité än FR2 gör. Dessutom är FR2 fortfarande relativt kraschbenägen fast den nyss har fått en update som fixar en massa buggar.

/ Max


Återgå till "Plugins"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst