Vilken skola rekommenderar ni?

Kurser, länkar, skolor, mm.
MBoman
Inlägg: 26
Blev medlem: 2011-sep-21 8:53

Vilken skola rekommenderar ni?

Inläggav MBoman » 2011-sep-21 9:55

Morsning korsning allesammans!

Jag befinner mig för tillfället i Stockholm och är 20bast, tar mitt andra sabatsår nu, jobbar på RUSTA och ska skaffa min egna dator+ritplatta inom några veckor/subscribe för digital tutors igen.

Inför hösten nästa år vill jag börja plugga 3D ordentligt tillsammans med andra kreativa människor, har kollat runt på alla utbildningarna (tror jag) som Sverige erbjuder. Det kan vara lite svårt ibland att välja, då vissa kursplaner verkar vara lite luddiga. Och vill somsagt gå en GRYM utbildning och inte slösa bort tiden. Har tex hört ibland att vissa onödiga matte kurser läggs in på vissa utbildningar då man inte vill jobba med programering utan grafiken.

Hursomhelst! De utbildningarna jag kikat in exta är

IIAA
Digital Graphics Nackademin
GScept
Animation Workshop (Verkar vara en av de bättre i världen och ligger inte alltför långt bort så)
Gnomon workshop (När man har fått in foten lite mera)

Kan säga att GScept imponerar mest när det gäller deras showreel, men har hört från vissa att första året är ett waste of time, och att inga 2D kurser erbjuds? Och vissa anser att Skellefteå kanske inte är allt för party?xD

IIAA verkar likna Digital Graphics, full fart och internship?

Animation Workshop ser ut att ha ett gott rykte mot de stora/grymma företagen?


Om ni går någon av utbildningar, vilka för/nackdelar finns det? Tex, vad fattas, vad bör jag tänka på innan? Rekommenderar ni någon annan utbildning mera? Känner mig pepp på att jobba med både spel, film och reklam!

Jag vill jobba med Maya, Zbrush och photoshop som det känns nu (Inte ännu bestämt om jag vill satsa på Skulptering eller animation eller 2D)


Riktigt tacksam för alla svar och tips jag kan få!!!
Tack på förhand!
Flippade och glada Micke!;)

Användarvisningsbild
apq
Inlägg: 17
Blev medlem: 2009-dec-10 21:42
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: VILKEN SKOLA REKOMMENDERAR NI?

Inläggav apq » 2011-sep-21 14:55

Tjena Micke!

Jag går andra och sista året på Digital Graphics och är jättenöjd. Jag är faktiskt lite överraskad över hur komplett utbildningen faktiskt är för det känns som att vi åtminstone touchar alla områden du kan tänkas specialisera dig inom. Vi går just nu en kurs i karaktärsmodellering där vi använder Zbrush om du nu var intresserad av det.

De enda utbildningar som jag tycker är likvärdiga är Futuregames och GScept. Futuregames är så mycket mer spelinriktat så jag kände att jag inte ville begränsa mig till det. Eftersom jag också bor i Stockholm så blev Digital Graphics ett givet val för mig framför GScept. Stockholm har också överlägset flest intressanta företag så du kommer troligtvis ändå hamna i Stockholm till slut om du nu inte söker dig utomlands.

Det du ska tänka på är att det oavsett utbildning är helt upp till dig om du vill bli bra på det du gör. Utbildningen kan bara hjälpa dig ett steg på vägen genom att ge dig en gedigen grund och chansen att praktisera på ett företag. Har du inte motivationen och självdisciplinen att lära dig allt du kan utanför skolan så kan du få det tufft. Vill du bli bland de bästa måste du äta och andas 3D under tiden du går din utbildning. Du gör dock helt rätt i att söka till en utbildning då det ökar dina chanser enormt att få jobb inom området.

Eleverna från förra årskursen hade praktik på bla ILPVFX, The Chimney Pot, EA Easy, Milford och från vår årskurs som ännu egentligen inte har börjat med vår praktikperiod ännu så har två elever redan fått praktik på DICE och The Mill, för att droppa några tunga namn ;)

Du verkar ha hittat det du vill syssla med så jag önskar dig lycka till och rekommenderar att du går på öppet hus på skolorna du är intresserad av och börjar jobba på arbetsproverna så fort de kommer upp.

MBoman
Inlägg: 26
Blev medlem: 2011-sep-21 8:53

Re: VILKEN SKOLA REKOMMENDERAR NI?

Inläggav MBoman » 2011-sep-22 18:50

Ohoj! Jo grejen e ju den att jag kollat runt med lite folk från Digital Graphics, då ingen sagt något negativt om den, mest faktumet att det är upp till en själv att bestämma hur mycke man vill satsa! Där ser man! För det står inget om i kursplanen att ni arbetar i Zbrush men ett stort plus där då!

Jo inne på samma bit, inte säker på om jag bara vill jobba med dataspels biten/haha, jo det e nog lite skillnad på Stockholm och Skellefteå tror jag nog!

Jo det förstår man nu när man läst på lite, men när man redan idag innan utbildningen kan föredra att sitta hemma och lära sig/vara kreativ än att dra ut och ragga på brudar så tror jag inte det ska vara några problem :D Men somsagt, att utbildningen inte spelar så stort roll förstår man, men man känner endå att man vill studera någonstans man lär sig ordentligt mycke innan jobb platsen!

Sitter ju inte helt fel med de namnen! Diggar mest i Sverige måste jag få säga (Sen kan man ju alltid drömma om att få ta ett steg in hoss BLUR, Pixar, Dreamworks eller Blizzard. Men har nog en bit kvar dit).

PS, tok fin kaffemaskin förresten!

Användarvisningsbild
Mats
Inlägg: 116
Blev medlem: 2004-apr-05 21:57
Ort: Göteborg

Re: Vilken skola rekommenderar ni?

Inläggav Mats » 2011-okt-16 18:13

Värt att poängtera är att Animation Workshop är en högskoleutbildning och Digital Graphics är en KY/YH-utbildning. För att bli duktig animatör krävs det även att du underhåller dina färdigheter i teckning.
If you like to cultivate insomnia. Bed down with a pretty girl.
Amor vincit omnia.

Nephrine
Inlägg: 135
Blev medlem: 2010-sep-27 13:54

Re: Vilken skola rekommenderar ni?

Inläggav Nephrine » 2011-okt-16 18:47

ang Nackademin
här har du lite
cons:
kör aftereffects, ist för nodbaserat compositingprogram, nuke finns men bara PLE och det man gör går inte att öppna i riktiga nuke sedan.
ingen egen sal, utan salen delas med åk 2 och ingen egen dator. (wtf!?)
små skärmar, ingen möjlighet till att använda 2 skärmar då det inte får plats och vem orkar bära en skärm fram och tillbaka varje dag!?
klassrummet får man bara vara i 08:00 - 23:00.
pga omständigheterna föredrar många att jobba hemma och går bara på förelänsingarna, dvs är i skolan 9-16 snitt 3 dagar per vecka.

pros:
många grupparbeten och högt tempo
Portfolio/reel: Nephrine.com


Återgå till "Utbildning - Böcker - Skolor"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst