Hair /fur renderas inte i storlekar över 1500x1500

Forum som relaterar till 3ds Max inbyggda fysikaliska system Reactor, samt partikelsystem.
Användarvisningsbild
Lander
Inlägg: 457
Blev medlem: 2003-jun-17 8:27
Ort: Stockholm/Nyköping

Hair /fur renderas inte i storlekar över 1500x1500

Inläggav Lander » 2009-maj-25 7:21

Jag har suttit och pillat med en flrilla på en illustration som ska vara klar nu. Som alltid. Jag har jobbat i en upplösning på 1000x1000 för att kunna se vad jag gör. Hur nöjd känner jag mig nu när jag ska köra ut den större och det inte verkar funka. Det tar tid och den räknar men det blir absolut intet hår i bilden. Har jag missat något när det gäller hair/fur när det gäller renderingar i högre upplösningar?
Jag har 12 Gig ram i burken så jag hoppas att det inte är minnesbrist.
Försök, Sök, Posta

Användarvisningsbild
Swahn_Kung
Moderator
Inlägg: 4337
Blev medlem: 2005-jan-06 2:42
Ort: Göteborg FFS

Re: Hair /fur renderas inte i storlekar över 1500x1500

Inläggav Swahn_Kung » 2009-maj-25 8:05

Och ett 64bitars-system..?
3dsm-manualen är din vän...

FÖR BÖVELN! TÄNK PÅ SÄRSKRIVNINGEN DIN!
http://skrivihop.se/

Användarvisningsbild
Lander
Inlägg: 457
Blev medlem: 2003-jun-17 8:27
Ort: Stockholm/Nyköping

Re: Hair /fur renderas inte i storlekar över 1500x1500

Inläggav Lander » 2009-maj-25 9:36

japp. Tyvärr Vista idag men jag ska installera om och lägga på XP så snart jag hinner.
Försök, Sök, Posta

Användarvisningsbild
Swahn_Kung
Moderator
Inlägg: 4337
Blev medlem: 2005-jan-06 2:42
Ort: Göteborg FFS

Re: Hair /fur renderas inte i storlekar över 1500x1500

Inläggav Swahn_Kung » 2009-maj-25 9:43

Hmmm, 12gig borde räcka till det mesta tycker jag...
Men tänk på vad du gör när om du ska installera XP. Även om XP har 64bitars så har det mycktet sämre kompabilitet med mångkärniga processorer och modernare hårdvara. Du får alltså sämre prestanda och sämre kompabilitet med XP. Jag tror dock inte ditt renderingsproblem beror på just Vista.

Har du övervakat minnesförbrukningen när du renderar?
3dsm-manualen är din vän...

FÖR BÖVELN! TÄNK PÅ SÄRSKRIVNINGEN DIN!
http://skrivihop.se/

Användarvisningsbild
Lander
Inlägg: 457
Blev medlem: 2003-jun-17 8:27
Ort: Stockholm/Nyköping

Re: Hair /fur renderas inte i storlekar över 1500x1500

Inläggav Lander » 2009-maj-25 9:57

Nej jag har inte kollat minnesstatus under renderingen.
När jag renderade i 1500 pixlars storlek så fick jag bara hårtopparna i renderingen så nog luktar det lite minnesproblem. Nu sitter jag på jobbet så jag ska testa på en annan maskin. Får kolla minneshanteringen när jag kommer hem ikväll.

Tack för varningen med XP :)
Försök, Sök, Posta

Användarvisningsbild
Lander
Inlägg: 457
Blev medlem: 2003-jun-17 8:27
Ort: Stockholm/Nyköping

Re: Hair /fur renderas inte i storlekar över 1500x1500

Inläggav Lander » 2009-maj-25 18:07

Amen det är väl själva ....

Det funkar hur bra som helst på min stöddator på jobbet och den har 3Gig minne. Fast XP

Nu när jag är hemma igen så kan jag skicak jobb till Vista maskinen men inte vill den räkna inte. Efter en stund så ändrar den status på jobbet till idle. Tack så mycket för den fantastiska kommunikationenn mellan datorer som MS tillhandahåller. Nu ska jag bara spendera en kväll med att söka information om hur man gör så att man kan jobba mot sina egna datorer.

Bröööööööl

Ni behöver inte svara på detta.
Försök, Sök, Posta

Användarvisningsbild
Swahn_Kung
Moderator
Inlägg: 4337
Blev medlem: 2005-jan-06 2:42
Ort: Göteborg FFS

Re: Hair /fur renderas inte i storlekar över 1500x1500

Inläggav Swahn_Kung » 2009-maj-26 8:08

Lander skrev:Ni behöver inte svara på detta.



Kanske, men du är inte ensam med sådana problem ;)
3dsm-manualen är din vän...

FÖR BÖVELN! TÄNK PÅ SÄRSKRIVNINGEN DIN!
http://skrivihop.se/

Yohan
Inlägg: 978
Blev medlem: 2003-sep-22 17:12
Ort: Helsingborg
Kontakt:

Re: Hair /fur renderas inte i storlekar över 1500x1500

Inläggav Yohan » 2009-maj-26 9:10

det är en inställning, om vi menar samma problem, jag hade problemet att om jag hade för stor upplösning så renderades håret bara på typ halva bilden.
Har för mig att det i effects menyn som du ändrade hur mycket minne hair+fur får tugga.
Har inte max uppe så jag kan inte guida dig, men det står i manualen med tror jag.


Återgå till "Reactor - Partikelsystem - Dynamik"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst