Problem med jobb som assignar alla frames till en server

Information om nätverkrenderingstekniker och tips.
moren
Inlägg: 99
Blev medlem: 2003-jun-16 14:06
Ort: Sweden
Kontakt:

Problem med jobb som assignar alla frames till en server

Inläggav moren » 2007-okt-26 9:25

Hej

Jag har ett antal servrar som fungerar som dom ska i dom flesta fall. Men titt som tätt så assignar ett renderjobb alla frames till en och samma server. Kan man ställa in någonstans att en server bara ska ta en frame i taget och släppa resterande frames till andra lediga servrar?

Albin
Inlägg: 101
Blev medlem: 2003-jun-16 15:03
Ort: Göteborg

Inläggav Albin » 2007-okt-26 12:30

Inte vad jag vet, men du kan fuska genom att kryssa i "skip existing images" och skicka jobbet på nytt fast nu med ett nytt namn samt välja ett annat "range" på frames. Typ jobb1 frames 1-100 och jobb2 frames 50-100 så löser det lite i alla fall :-)

/Albin

moren
Inlägg: 99
Blev medlem: 2003-jun-16 14:06
Ort: Sweden
Kontakt:

Inläggav moren » 2007-okt-26 13:54

Jo, men det är inget alternativ. Det måste fungera smidigt. Det måste finnas en anledning till att det blir på det här sättet.

Användarvisningsbild
petere
Moderator
Inlägg: 4833
Blev medlem: 2004-maj-26 13:03
Ort: Stockholm
Kontakt:

Inläggav petere » 2007-okt-26 14:16

Det är inte så att du renderar till avi eller mov-fil?

-P
“Indeed rays, properly expressed, are not colored.” Design Police!

moren
Inlägg: 99
Blev medlem: 2003-jun-16 14:06
Ort: Sweden
Kontakt:

Inläggav moren » 2007-okt-26 14:19

haha, nej...

moren
Inlägg: 99
Blev medlem: 2003-jun-16 14:06
Ort: Sweden
Kontakt:

Inläggav moren » 2007-okt-26 14:20

:-)

Användarvisningsbild
Paulo Kiefe
Administratör
Inlägg: 11996
Blev medlem: 2003-jun-10 16:27
Ort: Halmstad
Kontakt:

Inläggav Paulo Kiefe » 2007-okt-31 13:28

Jag har aldrig varit med om ett sådant problem. Är det Backburner du använder? Har det löst sig?

moren
Inlägg: 99
Blev medlem: 2003-jun-16 14:06
Ort: Sweden
Kontakt:

Inläggav moren » 2007-nov-01 9:47

Ja, det är Backburner jag använder och nej, det har inte löst sig men jag vet vad som triggar problemet. Det är när jag väljer restart job och har skip existing frames ikryssat. Den servern som är snabbast (tror jag) att gå igenom vilka frames som redan är utrenderade, den servern får alla resterande frames tilldelad sig och alla andra servrar ställer sig i idle.

Användarvisningsbild
Paulo Kiefe
Administratör
Inlägg: 11996
Blev medlem: 2003-jun-10 16:27
Ort: Halmstad
Kontakt:

Inläggav Paulo Kiefe » 2007-nov-01 10:33

Hmm... oki... jag missförstod det hela. Trodde det hände när du skickade iväg ett jobb på "vanligt sätt" genom 3ds Max. Det ser ut som du hittat en funktion/bugg i max. ;)

moren
Inlägg: 99
Blev medlem: 2003-jun-16 14:06
Ort: Sweden
Kontakt:

Inläggav moren » 2007-nov-01 11:32

feature minsann....


Återgå till "Nätverksrendering"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst