3dsmaxcmd funkar inte

Information om nätverkrenderingstekniker och tips.
ealanger
Inlägg: 44
Blev medlem: 2004-maj-04 22:07
Ort: Helsingborg
Kontakt:

3dsmaxcmd funkar inte

Inläggav ealanger » 2010-mar-03 14:29

öppnar cmd
Smackar in 3dsmaxcmd följt av enter (ja sökvägen finns i path så kommandot hittas)
Förväntar mig att den ska rabbla alla options man kan ge 3dsmax men icke.
Inte ett skit händer mer än markören blippar på raden under. inte ens ett fel lmeddelande.

Någon som lyckats med detta och har en aning om hur man löser det.

Användarvisningsbild
Swahn_Kung
Moderator
Inlägg: 4337
Blev medlem: 2005-jan-06 2:42
Ort: Göteborg FFS

Re: 3dsmaxcmd funkar inte

Inläggav Swahn_Kung » 2010-mar-03 15:31

Är det en systemvariabel i Windows då?
Tror att så måste vara fallet om det ska fungera.
3dsm-manualen är din vän...

FÖR BÖVELN! TÄNK PÅ SÄRSKRIVNINGEN DIN!
http://skrivihop.se/

ealanger
Inlägg: 44
Blev medlem: 2004-maj-04 22:07
Ort: Helsingborg
Kontakt:

Re: 3dsmaxcmd funkar inte

Inläggav ealanger » 2010-mar-03 16:52

Menar du om sökvägen är med i systemvariablen path ?
Isåfall tyvärr ja, annars klagar cmd på "is not recognized as an internal or external command" .
och 3dsmaxcmd beter sig likadant om jag står i katalogen som kommandot ligger i.

Användarvisningsbild
Swahn_Kung
Moderator
Inlägg: 4337
Blev medlem: 2005-jan-06 2:42
Ort: Göteborg FFS

Re: 3dsmaxcmd funkar inte

Inläggav Swahn_Kung » 2010-mar-03 17:15

Och om du specificerar en absolut sökväg till filen, hittas den då?

Förresten glöm det där med systemvariabler där uppe.
Det jag menade var detta
http://www.online-tech-tips.com/computer-tips/how-to-create-custom-run-commands-in-windows/

Så istället för att behöva skriva hela sökvägen räcker det att du skriver 3dsmaxcmd så vet windows precis vad du menar.
För det var väl det du ville från början va?
3dsm-manualen är din vän...

FÖR BÖVELN! TÄNK PÅ SÄRSKRIVNINGEN DIN!
http://skrivihop.se/

ealanger
Inlägg: 44
Blev medlem: 2004-maj-04 22:07
Ort: Helsingborg
Kontakt:

Re: 3dsmaxcmd funkar inte

Inläggav ealanger » 2010-mar-03 17:51

Njae inte riktigt.
Jag vill att 3dsmaxcmd fungerar, låter sjukt men det e vad jag vill.
Normalt om du bara skriver 3dsmaxcmd i cmd så rabblar den upp alla parameters du kan ge.
Men på denna maskinen så händer ingenting cmd bara hoppar en rad ner. precis som jag bara hade tryckt enter utan att skriva något.
..........................
Normal dator cmd prompt
C:\Program Files\Autodesk\3ds Max 2009>3dsmaxcmd
3dsmaxcmd [options] scene_file
-BASIC OPTIONS-

-? - This help
-x - Show examples

och en massa mer text

..........................
Min CP dator cmd prompt
C:\Program Files\Autodesk\3ds Max 2009>3dsmaxcmd

C:\Program Files\Autodesk\3ds Max 2009>
..............................

Vanliga max fungerar som det brukar. och går att starta via cmd, så cmd är inte trasig.


Återgå till "Nätverksrendering"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst