Reactor Water

Här kan du ladda ner gratis videolektioner om 3D-program.
Användarvisningsbild
Paulo Kiefe
Administratör
Inlägg: 11996
Blev medlem: 2003-jun-10 16:27
Ort: Halmstad
Kontakt:

Reactor Water

Inläggav Paulo Kiefe » 2004-dec-21 18:08

Bild

Med Reactor kan man simulera vattenytor och låta skvalpande objekt skapa vågor på den.

Författare: Mikael Hällström

Ladda hem videofilen

timmpiie
Inlägg: 9
Blev medlem: 2007-apr-09 12:21

Inläggav timmpiie » 2007-apr-18 21:50

jag är verkligen sämst på det här men försöker att lära mej , men hur får du den där "poolen" , först tar du box antar jag men sedan så du får gropen ?

Användarvisningsbild
Flair
Inlägg: 398
Blev medlem: 2005-dec-16 16:32
Ort: Enköping

Inläggav Flair » 2007-apr-18 22:26

Välj edit poly på boxen och sedan så väljer du inset på den övre polygonen och sen så väljer du extrude med ett negativt värde.Sen så är hålet klart.
CG - everything is possible

timmpiie
Inlägg: 9
Blev medlem: 2007-apr-09 12:21

Inläggav timmpiie » 2007-apr-19 7:27

tack !

btw; diggar era tutorials

exeles
Inlägg: 588
Blev medlem: 2006-apr-24 18:02
Ort: Malmö
Kontakt:

Inläggav exeles » 2007-apr-19 15:55

Härlig tutorial. Hur fungerar det om jag exempel vill ha en båt som jag animerar runt lite i vattnet?

Edit: Hur får du det att stå KG när du sätter vikten? För mig står det inget alls brevid.
('¿',)

timmpiie
Inlägg: 9
Blev medlem: 2007-apr-09 12:21

Inläggav timmpiie » 2007-apr-19 16:22

problem igen , nu när jag gör allt och sen ska "testa" så stannar dom över vattnet , nån som kan tro sej veta vad jag gör för fel :P


men när man ska välja landscape, så får ju du nått konstigt, men när jag trycker på samma så står det bara box1 för mej ,

aja , hoppas nån kan hjälpa

sedriss
Inlägg: 6
Blev medlem: 2006-aug-17 21:58

Inläggav sedriss » 2007-apr-20 12:22

Testa att sätta "poolen" som concave mesh.
By the time you read this, you've already read it.

Användarvisningsbild
melin
Inlägg: 904
Blev medlem: 2004-jan-23 0:23
Ort: Hemma
Kontakt:

Inläggav melin » 2007-apr-20 12:53

hur sätter man ett material på vattnet? just nu guppar ju bollar etc i luften :P
www.melinweb.com - webutveckling [programmering etc]

Gustav Göransson
Moderator
Inlägg: 3052
Blev medlem: 2004-jul-08 13:14
Ort: Göteborg och Finspång
Kontakt:

Inläggav Gustav Göransson » 2007-apr-20 13:15

melin skrev:hur sätter man ett material på vattnet? just nu guppar ju bollar etc i luften :P


Skapa ett plan ungefär lika detaljerat som ditt vatten, använd sedan "Bind to space warp" för att länka ihop planet och vattnet, Voila!

vic
Inlägg: 1715
Blev medlem: 2006-jan-09 19:03
Ort: Göteborg
Kontakt:

Inläggav vic » 2007-maj-27 20:55

oj nu blev man ju sugen på att lära sig animera saker :D

Extreme_Machine
Inlägg: 5
Blev medlem: 2007-jul-01 22:50

Inläggav Extreme_Machine » 2007-jul-05 23:57

Gustav Göransson skrev:
melin skrev:hur sätter man ett material på vattnet? just nu guppar ju bollar etc i luften :P


Skapa ett plan ungefär lika detaljerat som ditt vatten, använd sedan "Bind to space warp" för att länka ihop planet och vattnet, Voila!



Var hittar jag "Bind to space warp"?

Cobra_68
Inlägg: 144
Blev medlem: 2006-maj-10 14:20
Ort: timrå

Inläggav Cobra_68 » 2007-jul-06 1:54

testade dennna nu och min preview ser inte ut som vatten, som den i filmen gör
och det där med att bind:a till space warp det gör han ju inte i filmen så det kan ju inte vara därför som det inte ser ut som det ska

i min preview ser man att kannan och bollen stutsar på ytan men det blir absolut ingen vatten effekt

vad är fel
http://img213.imageshack.us/img213/827/07062007015138ar0.jpg
ser ut så här

Gustav Göransson
Moderator
Inlägg: 3052
Blev medlem: 2004-jul-08 13:14
Ort: Göteborg och Finspång
Kontakt:

Inläggav Gustav Göransson » 2007-jul-06 9:05

Extreme_Machine: Bind to spacewarp hittar du brevid link-verktyget, sök i manualen om du inte hittar.


Cobra: Preview och Bind to space warp är två helt skillda saker. Bind to space warp använder man eftersom reactor vattnet inte går att rendera ut direkt (om jag inte misstar mig). Sen att vattnet i din preview skiljer sig mot filmen är en annan sak, vet inte vad det beror på, kanske nån grafikinställning eller nått.

Ditt andra problem: Kolla alla enheter och sånt så att det stämmer, hur pass detaljerat reactor vattnet är spelar också roll. Men svårt att sätta tummen på vad som är fel eftersom jag varken sett filmen eller vet hur din scen ser ut. Säkraste är nog att ladda upp scenen så man kan få kollap på den (starta helst en ny tråd i en mer lämpligforumavdelning)

Extreme_Machine
Inlägg: 5
Blev medlem: 2007-jul-01 22:50

Inläggav Extreme_Machine » 2007-jul-06 16:17

tack hittade den =)

Cobra_68
Inlägg: 144
Blev medlem: 2006-maj-10 14:20
Ort: timrå

Inläggav Cobra_68 » 2007-jul-06 20:47

ok, Gustav
ska prova det
men bara så du vet så har jag gjort vatten planet ungefär lika detaljerat som
reaktor ytan, lr vad den nu heter

jag troe jag kom på varför min preview inte ser ut som den i filmen
det har att göra med en inställning i preview fönstret

performance var satt till 10 substeps, om man ändrar det värdet till 75-100
så ser det mer ut som vatten


Återgå till "Video tutorials - Videolektioner"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster