Grafikkortspanik!

Allmänt om grafikkort, arbetsstationer, renderingsfarmer, pekdon, kringutrustning, drivrutiner, mm.
Jimpa
Inlägg: 48
Blev medlem: 2012-jun-24 23:03
Ort: Kristianstad

Grafikkortspanik!

Inläggav Jimpa » 2013-dec-12 8:56

Jag undrar om någon vänlig själ kan bringa klarhet till detta akuta problem:

Jag bytte ut ett typ 3 år gammalt GT440-kort mot ett nytt Quadro K2000 (jag arbetar i 3ds Max 2013 och har en Intel Dual Quad-processor, 8GB i Ram). I samband med detta gjorde jag testrenderingar med Mental Ray, i tre olika format (800x600, 1200x1200 och 1920x1080), var och en i tre olika kvalitéer. Hör och häpna så klockade jag exakt samma tider på både GT och K2000-kortet!
Varför? Ska inte Cudakärnorna i Quadrokortet boosta processen? Ska man göra någon speciell inställning i programmet?
För mig var detta väldigt obehagligt och nedslående och jag ser redan nu att julhelgen är förstörd och pengarna kastade i sjön.

Mycket tacksam för svar!

Användarvisningsbild
Stormraider
Inlägg: 1524
Blev medlem: 2004-jan-17 12:59
Ort: Göteborg
Kontakt:

Re: Grafikkortspanik!

Inläggav Stormraider » 2013-dec-15 13:33

Nu var det ett tag sen jag renderade något i max men mentalray är väl inte en hårdvaru baserad renderare? Det skulle förklara varför du samma tider, den använder inte grafikortet för dina renderingar.
Vill du använda grafikortet så får du testa quicksilver hardware renderer eller något annat som stödjer det som tex vray-rt.

Jimpa
Inlägg: 48
Blev medlem: 2012-jun-24 23:03
Ort: Kristianstad

Re: Grafikkortspanik!

Inläggav Jimpa » 2013-dec-15 13:53

Många tack Stormraider!

Hur tusan får man reda på sådant här om man inte har tillgång till vänliga människor? Inget nämns ju i reklamen...

Med vänlig hälsning

Användarvisningsbild
Undersky
Moderator
Inlägg: 4213
Blev medlem: 2003-okt-23 14:50
Ort: Eskilstuna
Kontakt:

Re: Grafikkortspanik!

Inläggav Undersky » 2013-dec-17 17:59

Iray, vilket också är mental ray, använder grafikkortet tillsammans med processorn för att rendera. Då kanske du kan märka någon skillnad. Annars är det som Stormraider säger. Så byt bara renderare och prova.

Jimpa
Inlägg: 48
Blev medlem: 2012-jun-24 23:03
Ort: Kristianstad

Re: Grafikkortspanik!

Inläggav Jimpa » 2013-dec-17 23:05

Jag tackar och bugar för tipsen!

Jag vill inte verka dum, men hör här, var får ni reda på sådant här? Jag har bara "jobbat" ett par år i MAX, men slukar all litteratur osv och är mycket intresserad av att nå en högre nivå. Ingenstans har jag dock stött på erforderlig information om renderarna. Har ni tid att svara i julestöket så blir jag extra glad.

Mvh

Användarvisningsbild
Undersky
Moderator
Inlägg: 4213
Blev medlem: 2003-okt-23 14:50
Ort: Eskilstuna
Kontakt:

Re: Grafikkortspanik!

Inläggav Undersky » 2013-dec-18 15:13

Jag är bäst i världen och vet därmed allt =) Inte svårare än så.

Jimpa
Inlägg: 48
Blev medlem: 2012-jun-24 23:03
Ort: Kristianstad

Re: Grafikkortspanik!

Inläggav Jimpa » 2013-dec-18 16:29

He he, det var ju upplyftande;)


Återgå till "Hårdvara"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst