idle server

Information om nätverkrenderingstekniker och tips.
Användarvisningsbild
Lander
Inlägg: 457
Blev medlem: 2003-jun-17 8:27
Ort: Stockholm/Nyköping

Inläggav Lander » 2007-jun-19 17:17

När jag försköker skicka jobb från Max9 till servern så får jag ungefär följande på managern
........................
Client API Connection
TCP Connection from 192.168.0.134
New client 192.168.0.134 added to client list
Client login from 192.168.0.134
Set New client 192.168.0.134
Get Manager Info command from cabal
Get Server Groups command from cabal
Get Server Groups command from cabal
Get Server List command from cabal
Get Server command from cabal
Get Server command from cabal
Get Server command from cabal
Get Server command from cabal
Get Server command from cabal
Get Job List command from cabal
Get Job command from cabal

.......................................

Från Max 8 ungefär följande och då får jag upp en lista över servrarna i assignementrutan
........

Client API Connection
TCP Connection from 192.168.0.134
New client 192.168.0.134 added to client list
Client login from 192.168.0.134
Set New client 192.168.0.134
Get Manager Info command from cabal
Get Server Groups command from cabal
Get Server List command from cabal
Get Server command from cabal
Get Server command from cabal
Get Server command from cabal
Get Server command from cabal
Get Server command from cabal
Get Job List command from cabal
Get Job command from cabal
End TCP Connection with cabal


Jag ser ingen större skillnad. Men nu måste jag kuta till tåget.

-Calle
Försök, Sök, Posta

Användarvisningsbild
Paulo Kiefe
Administratör
Inlägg: 11996
Blev medlem: 2003-jun-10 16:27
Ort: Halmstad
Kontakt:

Inläggav Paulo Kiefe » 2007-jun-29 11:29

Jag fick följande svar från Autodesk. Det är från deras analys från datan från skärmdumpen och loggfilen.

1. change the name of the manager machine to something else. BackBurner has some issues with computer names, especially when it starts with a number.

2. 192.168.0.134 registers 4 times, is that ip used more then once on the network?

3. you're using the autosearch for the namager, uncheck that from the server and specify the manager ip address

4. the renderfarm looks like it's using 64 machines and 32 bits. when you submit a 32 bit job, only the 32 bit machine will pick it up and vice verca.
5. make sure max 9 is installed on the render machines. looks like BB server cannot find it. it needs to be installed on the manager machine as well.

Användarvisningsbild
Lander
Inlägg: 457
Blev medlem: 2003-jun-17 8:27
Ort: Stockholm/Nyköping

Inläggav Lander » 2007-aug-02 10:25

Tack men det hjälpte inte.
Försök, Sök, Posta

Aji Enrico
Moderator
Inlägg: 4565
Blev medlem: 2003-jul-05 23:02
Ort: Göteborg

Inläggav Aji Enrico » 2007-aug-02 11:00

Kanske missade det, vilken renderare använder du?

(Jag utgår ifrån att Backburner störjer mer än scanline, men vad vet jag,
Maxwell är det enda jag kör med idag och kan =) )

Vad jag minns svagt är att vray eller andra renderare har vissa problem med
att avsluta jobb, därför krävs det "client"-omstart efter varje rendering, även
för animationer, för varje frame.

Kan det bero på detta? Fungerar det om du startar om klienterna?

Användarvisningsbild
Lander
Inlägg: 457
Blev medlem: 2003-jun-17 8:27
Ort: Stockholm/Nyköping

Inläggav Lander » 2007-aug-02 15:52

Det spelar ingen roll vilken renderare jag använder. Backburner listar inga servrar när jag skickar jobb från Max9. Allt funkar som det ska från Max8.
Däremot listar den jobb som jag skickar/har skickat från Max8.

!
Försök, Sök, Posta

Aji Enrico
Moderator
Inlägg: 4565
Blev medlem: 2003-jul-05 23:02
Ort: Göteborg

Inläggav Aji Enrico » 2007-aug-02 21:30

Har du ev. två brandväggar igång? Windows brandvägg går igång automatisk vid vissa justeringar på operativsystemet utan din bekräftelse(dumt).
isf kan denna brandvägg spärra en viss åtkomst programspecifikt (max8 max9).

Tror det finns en funktion i backburner nu när jag tänker efter, som startar
om klienterna automatisk efter varje renderad bild. Detta kanske behövs
som en "workaround" för just max9, om det äns skulle hjälpa

Önskar att jag kunde hjälpa dig bättre
lycka till

EDIT:
Ändra portarna så att det skiljer sig mellan Max8 och Max9, kan vara någon
slags port-konflikt

Användarvisningsbild
Lander
Inlägg: 457
Blev medlem: 2003-jun-17 8:27
Ort: Stockholm/Nyköping

Inläggav Lander » 2007-aug-03 6:59

nej det är inte brandväggarna men portarna skulle kunna vara något. Jag ska genast kolla det när jag kommer till jobbet.

Det känns bra i magen så jag hoppas att det stämmer.

Men vänta nu här. Menar du portarna för Manager och Server som man ställer in i Managern och Servern? Det är väl bb portar och de är väl app oberoende.

Eller menar du att jag ska ändra någon annan portinställning?
Försök, Sök, Posta


Återgå till "Nätverksrendering"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster