Problem med "shell" i Autodesk 123d design

Om diverse 3D-modelleringsprogram och tekniker för 3D-printing och rapid prototyping.
stubben
Inlägg: 18
Blev medlem: 2013-aug-19 22:03
Ort: Göteborg

Problem med "shell" i Autodesk 123d design

Inläggav stubben » 2014-mar-24 13:00

Hej har problem med att jag inte får till "shell" funktionen i 123 design, utan får felmeddelande "invalid operation" i en röd ruta längs upp.
Det funkar ibland men inte alltid och jag kan inte lista ut vad jag gör för fel.
Mitttillvägagångssätt är följande,

- skapar cirklar, rektanglar mm där jag vill ha dom
- markerar dom i rätt ordning och kör "loft" komandot
- kör lite radier med "fillit"
- kör "shell" komandot och det funkar bara på vissa objekt.

Någon som kan hjälpa mig på traven?

sedan undrar om man kan göra ett hål rakt igenom med "shell" komandot?

Användarvisningsbild
barspin
Moderator
Inlägg: 660
Blev medlem: 2009-okt-05 11:45
Ort: Sthlm
Kontakt:

Re: Problem med "shell" i Autodesk 123d design

Inläggav barspin » 2014-mar-26 13:39

Tjena!

Du får gärna lägga uppe en bild på objekt som du vill göra "shell" på.

Angående hålet så använder du "primitives" dvs du gör en cylinder eller kub osv sen väljer du "void" istället för solid för att "ta bort" material. Se bilder.

Hoppas det hjälper
Bilagor
123d_void.png
123d_solid.png

stubben
Inlägg: 18
Blev medlem: 2013-aug-19 22:03
Ort: Göteborg

Re: Problem med "shell" i Autodesk 123d design

Inläggav stubben » 2014-mar-26 21:12

Så här ser den ut.
Bilagor
123.jpg
123.jpg (74.46 KiB) Visad 3463 gånger

Användarvisningsbild
Olshumlan
Inlägg: 317
Blev medlem: 2013-mar-13 0:57
Ort: Göteborg
Kontakt:

Re: Problem med "shell" i Autodesk 123d design

Inläggav Olshumlan » 2014-mar-27 10:16

Shell försöker bibehålla samma tjocklek över hela modellen. Ibland pga ytornas vinklar o vrår så går inte detta. Då får man gå ner i väggtjocklek eller lösa det på annat sätt.
Dream, Design, Make
Olshumla 3D Printing
david@olshumla.se

stubben
Inlägg: 18
Blev medlem: 2013-aug-19 22:03
Ort: Göteborg

Re: Problem med "shell" i Autodesk 123d design

Inläggav stubben » 2014-mar-27 15:54

Tack för hjälpen!!!

Det funkade med att göra tunnare väggar, men jag får modifiera den så jag kan ha tjockare väggar för att kunna skriva ut den.

Går det att göra ett hål rätt igenom, utan botten alltså

Användarvisningsbild
Olshumlan
Inlägg: 317
Blev medlem: 2013-mar-13 0:57
Ort: Göteborg
Kontakt:

Re: Problem med "shell" i Autodesk 123d design

Inläggav Olshumlan » 2014-mar-28 7:33

Om shell i 123 funkar den gör i deras fullfjädrade 3dmodelleringsprogram så är detbara att klicka på den yta som ska vara öppen, tex botten och toppen. Bara o testa sig fram :)
Dream, Design, Make
Olshumla 3D Printing
david@olshumla.se


Återgå till "3D-modellering för 3D-printing"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster