Fel vid utskrift av modell

Vanliga frågor gällande 3D-skrivare och 3D-printing
Hellqvist
Inlägg: 10
Blev medlem: 2015-jul-25 19:05

Re: Fel vid utskrift av modell

Inläggav Hellqvist » 2015-jul-30 23:24

Skrivaren är ett rent hemmabygge. Jag tycker att jag kollat allt mekaniskt. Kan Z axlarna påverka X och Y axlarna?? Det "lustiga" är att ett tag fungerade det att skriva ut ett antal olika modeller. Av någon anledning upphörde detta plötsligt!! Jag misstänker att jag har ändrat någonstans.

/Bosse

Användarvisningsbild
arockStone
Inlägg: 356
Blev medlem: 2013-okt-17 13:07
Ort: Örsundsbro

Re: Fel vid utskrift av modell

Inläggav arockStone » 2015-jul-31 8:45

Jag är fortfarande inne på att det kan vara ett problem rörande stegmotorer.
Jag vet inte vad du använder för styrkort, men det är viktigt att man ställer in hur mycket ström och spänning motorerna ska få annars kan man just få ditt problem.
Här är en bra länk för just felsökning.

http://reprap.org/wiki/Print_Troublesho ... rial_Guide

Hellqvist
Inlägg: 10
Blev medlem: 2015-jul-25 19:05

Re: Fel vid utskrift av modell

Inläggav Hellqvist » 2015-aug-01 12:58

IMG_0754.jpg
IMG_0754.jpg (123.51 KiB) Visad 834 gånger

IMG_0753.jpg
IMG_0753.jpg (136.21 KiB) Visad 834 gånger

IMG_0754.jpg
IMG_0754.jpg (123.51 KiB) Visad 834 gånger

Hej jag har nu tagit några kort, filmen lyckades jag inte ladda upp. Det verkar som Y axlen uppför sig annorlunda än X axeln. X-axeln rör sig helt tyst medan Y axeln har lite små ljud för sig samt verkar rycka vid korta steg. Lådan skall vara fylld med ett grid mönster men den ser tom ut på bilden. Vänder man på modellen så ser man att den utskjutande delen är fylld med ett grid mönster. Om man skriver ut en modell som består av endast sidor utan botten, tak eller fyllning. Så blir den perfekt.

/Bosse
Bilagor
IMG_0755.jpg
IMG_0755.jpg (103.79 KiB) Visad 834 gånger


Återgå till "3D-print FAQ"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster