Hair and Fur modifier, grass + Mental Ray

Allmänt om ljussättnings- och renderingsteknik. Här kan du ställa frågor om alla tänkbara renderare till Max (Scanline, Light Tracer, Radiosity, Mental Ray, finalRender, V-Ray, MaxwellRender, Brazil, mm).
Socka87
Inlägg: 1
Blev medlem: 2015-nov-26 2:38

Hair and Fur modifier, grass + Mental Ray

Inläggav Socka87 » 2015-nov-26 3:05

Hej!

Jag heter Fredde, 28år och jag har nyligen börjat med 3ds max och går för tillfället en grundkurs.

Jag har två projekt kvar att lämna in men jag har problem med gräs.

I mina två scener finns där ytor som jag vill ha realistiskt gräs på, och jag har följt flera guider som nämner / visar hur man ska skapa detta realistiska gräset med användning av Mental Ray.

Jag har fått samma fula "spagetti-gräs" resultat efter att ha följt olika guider / youtube tutorials. Detta problemet har jag försökt lösa nu i flera veckor, det är det sista jag har kvar i mina projekt och inlämningsdatumen är ganska nära. Jag börjar bli ganska frustrerad då jag har ont om tid, så jag vill fråga här och hoppas att någon kunnig kan hjälpa mig lösa detta problemet.

Vi har ett eget litet forum där vi kan prata med lärare etc, men jag svaret jag fick var "kolla på guider".

Här är några guider jag följt:

http://www.tutorialboneyard.com/3ds-max-grass/

https://www.youtube.com/watch?v=763zrnyKtsI

https://www.youtube.com/watch?v=lWT8OM2ZiRMDen bifogade filen visar det resultat som jag alltid får. Utifall någon inte vill öppna den så kan jag förklara:
Gräset ser ut som spagetti helt enkelt.
Varje grässtrå har samma tjocklek hela dess längd. "Tip Thick" funktionen ändrar ingenting oavsätt om jag har den på 0 eller 100. Grässtråna blir "Root Thick" i tjocklek hela vägen upp.

I själva programmet ser man grässtråna och att tip thick fungerar, men det är när jag renderar med mental ray som det ser ut som att tip thick inte fungerar, så blir bilden spagetti.

Tack på förhand!

/F

grassss.jpg
grassss.jpg (60.08 KiB) Visad 3036 gånger

Återgå till "Rendering - Ljussättning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster