Sveriges andra största stad Göteborg har blivit väldigt populär som konferensstad. Det kryllar av hotell att välja mellan och Göteborg som stad erbjuder massor av aktiviteter. För de företag som har sina anställda utspridda kan det därför underlätta att ha en konferens i en stad som ligger mellan Malmö och Stockholm. Det finns några saker som är bra att tänka på för att få till en lyckad konferens.

När du ska boka konferens i Göteborg är det även bra att boka ett hotell som ligger centralt. På så sätt blir det lätt för alla deltagare att ta sig till hotellet även de som inte känner till staden. Idag finns det så kallade konferenshotell och dessa hotell har riktat in sig på just företagsevent. Deltagare kan bo på hotellet och behöver inte lämna byggnaden då hotellet även har möteslokaler.

Göteborg – en erfaren konferensstad

Göteborg är en kultur- och nöjesstad som är hem åt välkända universitet, storslagna arenor och Sveriges största kongressanläggning. Staden har bland annat varit värd för flera EU-möten där världens ledare har samlats. Det är en internationell stad som även har ett internationellt namn utöver det svenska. Göteborg kallas Gothenburg på engelska och både holländare och skottar har satt sin prägel på staden. För företag som vill flyga in deltagare från ett annat land är Göteborg ett bra alternativ. Stadens flygplats som heter Landvetter har många internationella flyg som landar. Det är även väldigt enkelt och smidigt att ta flygbussen från flygplatse in till centrala Göteborg.

Fördelar med konferenshotell

Genom att ha konferens på ett konferenshotell får du allt i ett. Det finns flera fördelar med att välja konferenshotell då de kan hjälpa till med catering, anpassade lokaler och andra tjänster. Under en konferens är det bra att följa ett dagsschema där det finns inplanerade fikapauser. Det kan även vara bra att bryta av schemat med lite sociala aktiviteter som gör att deltagarna kan lära känna varandra bättre. I Göteborg finns också Sveriges största nöjespark som bland annat erbjuder femkamp. Det finns även flera Michelin-restauranger att välja på för de som vill avsluta konferensen med en informell middag.

Stäng meny