Att synas på nätet är den gyllene regeln för att lyckas som företag idag. Potentiella kunder söker efter det dem vill ha på internet och då gäller det att du syns där. Den digitala marknadsföringen för ditt företag därför viktig att lägga ner tid på, inte minst det grafiska. 

Syftet med digital marknadsföring är att få dig som företag att sticka ut från mängden. Du vill att ditt företag ska synas bland alla konkurrenter och att kunder ska välja ditt företag. För att bygga ett varumärke dina kunder och potentiella kunder ska komma ihåg behöver du grafik och innehåll som har slagkraft. Du vill att just ditt varumärke ska vara det som människor tänker på när det kommer till kritan.

Att bygga ett starkt varumärke går att göra på olika sätt och ett sätt är att marknadsföra dig med bra grafik. Det kan röra sig om bilder för sociala medier, animeringar för din hemsida eller material för en marknadsföringskampanj. Oavsett vad det är du ska ha materialet till är det viktigt att göra det intresseväckande för dina potentiella kunder. Du kan alltid anlita ett proffs för att göra detta men varför göra det när du kan göra det själv? 

Gör en animering!

En animation är en form av rörlig bild. Den vanligaste animationen du ser i din vardag dyker upp i din mobiltelefon som en rörlig reklambild, en animerad film på bio eller rörlig annons skapad i en dator. Det finns många typer av animationer och det krävs sällan några förkunskaper för att kunna göra en enklare variant. Detta breddar möjligheterna för dig som vill testa på att göra ditt egna marknadsföringsmaterial. Börja gärna att ladda ner ett program som går att göra animeringar i och låt kreativiteten flöda! Ta gärna hjälp av instruktionsvideos på YouTube.

Stäng meny