Det är en bra idé att försöka kicka igång kreativiteten och samarbetsförmågan hos företagets anställda med jämna mellanrum. Ett enkelt sätt att göra det på är att boka in en extern föreläsare. Det kan även bidra till att företaget kommer framåt med sina mål och strategier.

Engagerade människor är en tillgång för ett företag. För att lyckas med det är det betydelsefullt att arrangera olika tillställningar. Att ordna en kick-off är en bra idé. Då kan du föra arbetslag samman och ge dem inspiration att orka göra ett bra arbete. Ett tips är att boka in en inspirationsföreläsare till kick-offen.

Olika inspirationsföreläsningar att välja

När dina medarbetare har lyssnat på föreläsningen är det mycket sannolikt att de lämnar lokalen engagerade, upprymda och inspirerade. Det finns olika typer av föreläsningar, hitta den som passar just den gruppen som du har i åtanke. Då kommer effekten att bli större. Exempelvis är en föreläsning i styrkebaserat ledarskap utmärkt för chefer medan maximering av dina styrkor är en föreläsning perfekt för personalen. Den stora fördelen att boka in en extern föreläsare är att det är en person som kommer in med nya tankesätt.

Hitta rätt plats

När du ska anordna en kick-off är ett förslag att alla får lämna den vanliga arbetsplatsen för att åka iväg. Välj en plats som går ihop med syftet för dagen. Exempelvis kanske inte paintball är det bästa för ledningsgruppen som ska göra affärsplaner för hösten. Om du vill att människor ska öppna upp och vara kreativa behöver stället och aktiviteterna överensstämma. Fördelen med att åka iväg är att hjärnan kan få ett helt annat fokus av att befinna sig på en ny plats.

Engagera alla deltagare med rätt aktiviteter

Oavsett vart du ska ta alla eller vad du planerar för aktiviteter är det viktigt att tänka på vissa saker. Det är lätt att en kick-off går överstyr. Det allra viktigaste är själva planeringen och att det finns ett tydligt syfte och mål. Försök att i största möjliga mån engagera deltagarna, till exempel med en inspirationsföreläsning med tillhörande workshop. Tänk även på att välja aktiviteter där alla kan delta så ingen känner sig exkluderad.

Stäng meny