hemmakontor med ståskrivbordI coronapandemins fotspår har en stor del människor tvingats att arbeta hemifrån, vilket medfört ett ökat behov till hemmakontor. För många av dessa är detta även något man kan ha användning av även efter pandemin. Men hur skapas egentligen den perfekta varianten av detta?

Att arbeta hemifrån har både sina klara för- och nackdelar. Arbetet och koncentrationen kan vid optimala förutsättningar bli både effektivare samt bättre. Å andra sidan kan samtidigt en hel del störningsmoment uppenbara sig.

Få dig själv att trivas

Det första du bör tänka på när du skapar ditt hemmakontor är hemtrevligheten. Även om du redan bor på denna plats kan det vara av stor vikt att en balans mellan hem och arbete hittas. Det handlar om samma utgångspunkt i motsatt riktning. Det här kan gå till på flera olika sätt.

Ett är att använda sig av naturliga färger där exempelvis grön utgör ett bra exempel. Det genererar i en miljö som skapar den där känslan av bekvämlighet. Detaljer som att alltid ha nära till sitt Kaffe eller lite fika kan bli avgörande. Det är lätt hänt att utgå ifrån kontoret som en plats där arbete ska utföras. Hänsyn behöver även tas till att fika också är en naturlig del av arbetsdagen.

Förutom att det är viktigt med fika på arbetet kan det också vara tillfälle att skapa en trevligare miljö där arbetet ska utföras.

När du gör i ordning ditt kontor finns det trots allt några saker att alltid ha i åtanke. Det handlar dels om en bra stol. Att kunna sitta rätt är väldigt viktigt eftersom det är precis vad många kontorsarbetare gör under arbetsdagen. Att investera i ett justerbart skrivbord kan vara ett ännu bättre alternativ. Att skifta mellan att stå och sitta ner är ytterst viktigt för både den fysiska samt psykiska hälsan. Det är dessutom skönare för kroppen och kan på flera plan frambringa en bättre arbetsdag.

Stäng meny