Driver du ett nystartat företag och är i full färd med att starta upp ekonomiavdelningen? Då finns det en hel del saker du behöver tänka på för att underlätta arbetet för din personal. Här följer några tips på vad du bör köpa in.

Rätt utrustning och kontorsmaterial är a och o för att ekonomiavdelningen ska fungera på ett smidigt sätt. För dig som företagsledare är det viktigt att ta hänsyn till det och därför lägga lite tid på att planera dina inköp till ekonomiavdelningen. Det kommer din personal att uppskatta.

Viktigt med bra utbud av kontorsmaterial

Idag sker mycket av ekonomiarbetet på datorer, något som kan leda till att du som inköpare luras att tro att det inte behövs så mycket kontorsmaterial. Det är dock ett misstag. Det krävs nämligen ändå fortfarande en hel del övrigt kontorsmaterial för att verksamheten ska kunna skötas smidigt. Du behöver till exempel alltid se till att det finns tillräckligt med kuvert och papper till skrivaren. Det kan även vara bra att investera i en frankeringsmaskin om ni skickar stora mängder post, till exempel lönebesked.

I övrigt är det viktigt att tänka på ergonomi och arbetsmiljö för dina anställda. Under pandemin lärde sig många att skapa en bra arbetsmiljö i hemmet, något som även bör tas med till kontoret. Satsa därför på höj- och sänkbara skrivbord samt bra arbetsstolar. Ingen av dina anställda vill drabbas av gamnacke och värk i rygg och axlar på arbetet.

Bra kontorsmaterial att ha på ekonomiavdelningen

  • Kuvert
  • Papper till skrivaren
  • Pennor av olika typ
  • Block

Fråga personalen

Det är också viktigt att fråga personalen vad de vill ha på arbetsplatsen. Många har nämligen personliga preferenser. Till exempel kanske någon hellre antecknar i ett block än skriver in saker i mobilen. Då är det viktigt att det finns både pennor och block att tillgå. Det är också viktigt att skapa en arbetsmiljö som minskar stress och gör det bekvämt att arbeta. Ett öppet kontorslandskap kanske inte alltid är det bästa. Har ni ett sådant kan det vara smart att investera i avdelare mellan arbetsplatserna så att alla kan arbeta i lugn och ro. Arbete med ekonomi är ett jobb som ofta kräver koncentration, något som du som företagsledare bör ta hänsyn till.

Stäng meny