Det har länge diskuterats om kaffepauser på jobbet är ett störningsmoment eller om det faktiskt effektiviserar arbetet. Här kommer svaret! Kaffepauser är extremt viktigt för att få in naturliga pauser på jobbet så att hjärnan kan återhämta sig och fortsätta arbeta med full kraft.

Servera gott kaffe på jobbet för att säkerställa att personalen alltid gör sitt yttersta och är på topp. En god kopp kaffe som lockar gör att personalen på ett naturligt sätt tar pauser under arbetsdagen. Dessutom kommer kaffe med flera hälsofördelar som bidrar till välmående och hälsosam personal.

Kaffe är nyttigt

Tre koppar om dagen är det man enligt forskning ska dricka för att få alla hälsofördelar. Håller du dig till detta så minskar risken att dö i förtid av vissa sjukdomar. Dessutom minskar risken för att du ska drabbas av cancerformer som prostata-, hud-, och levercancer samt diabetes typ 2 och gallsten. Tre koppar är perfekt att klämma in på jobbet – en kopp när du kommer, en kopp efter lunchen och en kopp på eftermiddagen när energin börja tryta. Du ska dock inte dricka kaffe försent på dagen eftersom det innehåller uppiggande koffein som kan göra att du får svårt att sova.

Kaffepaus är viktigt inom alla yrken

kaffepausEtt lugnare tempo på jobbet är en väsentlig del för att personal ska trivas och känna att de vill fortsätta på företaget. Kaffepauser bidrar till ett lugnare tempo och innebär att personalen får en naturlig paus som i slutändan öka effektiviteten. Om vi inte tar tillräckligt med pauser under arbetsdagen blir vi trötta, får huvudvärk och ont i musklerna vilket leder till en ökad risk att vi göra fel i jobbet. När hjärnan blir trött tappar vi information och glömmer saker mycket lättare. Detta blir mer kostsamt för företagen än kaffepauser. Detta gäller alla yrkesgrupper. Inom vården och handel som är sociala yrken behöver du en ensam kaffepaus för att få tystnad och återhämta hjärnan. Inom yrken där du sitter ensam framför datorn och fokuserar behöver du istället en social kaffepaus där du kan kallsnacka med kollegorna vid kaffemsakinen i lunchrummet. Alla är vi olika så hitta den kaffepaus som passar för dig och ditt yrke.

Stäng meny